Jan van Galenstraat 17, 3115 JG, Schiedam
010 43 43 854
info@indupak.nl

Over ons

De start

 

Op 1 januari 1978 werd Indupak BV gestart door drie enthousiaste jonge lieden.

De eerste jaren waren moeilijk maar door hard werken begon Indupak na een jaar of vijf goed te lopen.

Inmiddels ruim 40 jaar later, zijn wij uitgegroeid tot een ervaren, georganiseerd bedrijf waar service en flexibiliteit hoog in het vaandel staan.

 

Faciliteiten

 

Onze nieuwe locatie, gelegen op het bedrijvencomplex Vijfsluizen in Schiedam, ligt pal aan de A4 en is hierdoor gemakkelijk te bereiken. De werkplaats bestaat uit twee hallen, één hal waar de kisten geproduceerd worden en het verpakwerk plaatsvindt. Deze is voorzien van diverse zaagmachines en andere gereedschappen. Ook hebben wij vier heftrucks met een capaciteit tot 8 ton.

De tweede hal wordt gebruikt voor opslag van hout en van verpakte en onverpakte goederen. Samen hebben deze hallen een vloeroppervlak van ruim 6300m2.

 

ISPM 15

De wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (International Phytosanitary Measure 15) is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC) en vastgelegd onder de titel ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’.
De maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht.

De Nederlandse overheid (Plantenziektekundige Dienst) en het bedrijfsleven hebben zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het implementeren van een Nederlands markeringssysteem. Hiervoor is de Stichting Markeren Houten Verpakkingen (SMHV) opgericht. Ook Indupak is lid van deze stichting. Dit houdt in dat wij enkel behandeld hout inkopen. Sinds 2015 is hittebehandeling (heat treatment, HT) de enige behandeling die voor gangbare toepassingen gebruikt mag worden. Het hout moet minstens 30 minuten verhit worden, zodanig dat de kern ervan een temperatuur van 56 °C bereikt. Al ons inkomende en uitgaande hout wordt gedocumenteerd en hierop worden wij ook met enige regelmaat op gecontroleerd door de SMHV. Al onze producten voorzien wij van ons eigen unieke merkteken:

Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM 15 wordt voldaan. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd. Op de website van SMHV treft u hierover meer informatie aan.

 

STIP

 

Indupak heeft naast service en flexibiliteit ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Omdat er internationaal meerdere keurmerken bestaan, zoals FSC en PEFC, hebben wij besloten om met STIP in zee te gaan. Dit keurmerk garandeert dat wij uitsluitend hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen gebruiken.